huisartsenpraktijk

 


Kirsty van HaasterKind & Rug

 

 

 

 

Vanaf heden werk ik op dinsdagochtend en vrijdagmiddag in de kamer waar ook het CB, diëtisten en logopedie in zitten. Ik ben sinds 7 jaar kinder-manueeltherapeut. Vanaf 1 april j.l. ben ik voor mezelf begonnen onder de naam Kind & Rug Praktijk. Naast dat ik in Medisch Centrum Thijinge werk, ben ik ook werkzaam als kinder-manueeltherapeut in Annen.

Als kinder-manueeltherapeut sta ik geregistreerd bij het EWMM. Dit is een erkend register door het KNGF en waarborgt kwaliteit via bij- en nascholing. Kinder-manueeltherapie is een reguliere behandelvorm en wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Baby's en kinderen worden vooral via kinder-fysiotherapeuten verwezen. Maar ook via huisartsen, jeugdartsen, specialisten, podotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten en orthopedagogen zien we kinderen verwezen worden voor kinder-manuele therapie. DTF is ook mogelijk.

Indicaties voor beoordeling (en mogelijk behandeling) door een kinder-manueeltherapeut bij: zuigelingen met voorkeurshouding, baby's en kinderen met afwijkend motorische ontwikkeling , onhandige schoolkinderen, kinderen met hoofd-, nek-, of rupgpijn, scoliose in combinatie met pijn of functiestoornissen, asymmetrisch beweegpatroon zuigelingen of gewrichtsdysfunctie extremiteiten na blessure of operatie.

Er is alleen een indicatie voor behandeling kinder-manuele therapie indien er sprake is van een bewegend dysfunctioneren van een gewricht of wervelkolom. Dit is goed te onderzoeken en vaak ook duidelijk inzichtelijk te maken voor ouders en/of mede-behandelaars. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een duidelijk links-rechts verschil in rug/bekken mobiliteit of bij een flexie-rotatietest van het hoofd.

Behandeling van baby's en jonge kinderen geschied enkel met zachte, laag intensieve mobilisatietechnieken.

 

KIND & RUG Praktijk

Kristy van Haaster-Klompsma
Manueeltherapeut & kinder-manueeltherapeut
www.kindenrug.nl
06-21387348